woensdag 26 november 2014

Pasta e ceci - Pasta en kikkererwten

In de winter (en herfst) eten we veel peulvruchten, hier noemen ze het ook wel 'vlees van de armen'. Waarschijnlijk omdat er veel vezels en proteïnen in zitten en ze geen drol kosten natuurlijk. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten 
200 g. kleine pasta (ik heb Ditalini gebruikt)
250 g. kikkererwten
1 aardappel geschild en in blokjes gesneden
1/2 ui fijn gesneden
2 el. tomatensaus
Zout naar smaak

Bereiding
Ik gebruik altijd gedroogde kikkererwten in plaats van in blik, als jij ook gedroogde erweten hebt zet ze dan 6-8 uur voor gebruik onder water.
Doe wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Doe er daarna twee a drie lepels tomatensaus bij. Voeg dan de kikkererwten, aardappelblokjes, zout en genoeg water bij, de erwten moeten onder water staan. Laat het geheel een uur of twee pruttelen tot de kikkererwten zacht zijn. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit en voeg zo nodig extra toe.

Kook de pasta beetgaar en giet het water af. Doe de pasta terug in de pan en schep wat kikkererwten bij de pasta. Eventueel wat hete olijfolie of peper toevoegen.

Pasta met kikkererwten

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...